Vraagtekens rond deal Ajax: 'Waarom heeft Ajax dit moeten accepteren?'
Amsterdammers leggen drietal vast

Vraagtekens rond deal Ajax: 'Waarom heeft Ajax dit moeten accepteren?'

03-06-2015 12:45
15

Pierre van Hooijdonk is verbaasd dat Ajax behalve Nemanja Gudelj ook plek heeft voor vader Nebojsa en broertje Dragi. Dat schrijft hij in zijn column voor Voetbal International.

Bij NAC heeft Nebojsa volgens Van Hooijdonk veel invloed gehad en dat verkeerd gebruikt. De coach werd nog voor de winterstop ontslagen. 'Het verbaast me zeer dat de familie Gudelj bij Ajax ook meteen een vinger in de pap heeft', aldus de oud-international in het weekblad. 

'De transfer van Nemanja is goed te verklaren; dat is een middenvelder die iets aan het spel van Ajax kan toevoegen. Maar zijn broertje Dragi was afgelopen seizoen bij NAC de reserve-linksback van de A-junioren. Ik kan me niet voorstellen dat ze hem gericht hebben gescout. Anders hadden ze toch wel de linksback genomen die in de basis van die ploeg speelt?'

'Ajax zal evenmin onder de indruk zijn geraakt van de spelers die via het scoutingnetwerk van vader Gudelj naar Breda zijn gehaald. Ik vraag me af waarom Ajax dit heeft moeten accepteren', schrijft Van Hooijdonk.