Juventus slaat spijkers met koppen en telt 32 miljoen euro neer voor spits
Argentijn naar Turijn

Juventus slaat spijkers met koppen en telt 32 miljoen euro neer voor spits

04-06-2015 15:25
1

Juventus heeft zich donderdagmiddag definitief versterkt met Paulo Dybala. De Argentijnse spits komt voor de lieve som van 32 miljoen euro over van Palermo.

De transfer van Dybala naar Turijn hing al weken in de lucht en donderdagmiddag kwam de bevestiging: de kleine spits tekent een vijfjarig contract. De transfersom van 32 miljoen wordt in vier termijnen naar Palermo overgemaakt, brengt Juventus via de officiële kanalen naar buiten. Nog nooit haalde de club zo'n dure spits binnen.

Dybala stond in de belangstelling van de complete Europese top, waaronder FC Barcelona. Hij sluit in de zomer aan bij de hoofdmacht van de Italiaanse landskampioen, die zaterdag in de finale van de Champions League staat. Barça is daarin de tegenstander.

De miljoenentransfer van de Argentijn is een lichtpuntje op een duistere dag voor Juventus. Giorgio Chiellini viel woensdag op de training uit met een kuitblessure en bleek donderdag niet op tijd fit voor de eindstrijd. De leider was in de halve finale tegen Real Madrid een van de absolute uitblinkers en het toonbeeld van onverzettelijkheid.