Hoge verwachtingen bij PSV: 'Een enorm talent, ik denk dat hij het eerste haalt'
Sam Lammers (17) grote toekomst voorspeld

Hoge verwachtingen bij PSV: 'Een enorm talent, ik denk dat hij het eerste haalt'

04-06-2015 20:21
1

De jeugdopleiding van PSV doet het steeds beter en gaat in de nabije toekomst nog diverse grote talenten afleveren aan de Eredivisie. Dat is de mening van Art Langeler, hoofd jeugdopleiding in Eindhoven. 

"We denken dat we op het moment ongeveer tien jongens in de jeugdopleiding hebben zitten die naar het eerste kunnen groeien", zegt Langeler in gesprek met ELF Voetbal. "Gelukkig zitten ze hier in de laatste leeftijdsfase. Vaak hoor je mensen een goede D1. Ja, dat duurt noig tien jaar. Hier zitten ze in Onder 19, Onder 17 en Jong PSV. Dus zij gaan straks minuten krijgen, dat kan niet anders."

"Kenneth Paal, Steven Bergwijn, Suently Alberto en Yanick van Osch hebben al meegedaan met het eerste elftal", gaat de voormalig PEC Zwolle-trainer verder. "Zijn zijn de meest in het oog springende jongens. Maar als ik alleen deze vier noem, doe ik anderen tekort. (...) Een leuk voorbeeld. Vorig jaar in Onder 17 zat Sam Lammers. Die jongen speelde niet veel, had het lastig op het middenvelder."

"Maar dit jaar speelt hij in de spits en doet hij het fantastisch. Dat is beloond met een contract. Ineens is deze jongen op zijn zeventiende een enorm talent, waarvan ik denk dat hij in het eerste van PSV kan voetballen."