Transfervrij: deze spelers zijn op te pikken bij de onderste vijf in Engeland

Transfervrij: deze spelers zijn op te pikken bij de onderste vijf in Engeland

10-06-2015 14:00

Het seizoen zit erop en ook de clubs in de Premier League hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van alle spelers die na dit seizoen transfervrij zijn. Deze keer alle spelers uit de hoofdmacht van Sunderland, Aston Villa, Hull City, Burnley en QPR die tegen het einde van hun contract zitten.

Sunderland

Wes Brown
Hij mag dan inmiddels al 35 jaar oud zijn, de laatste twee seizoenen heeft Brown meer gespeeld dan hij in tijden gedaan heeft. Maar de jaren beginnen te tellen en de verdediger is kwetsbaar. Een contractverlenging zit er niet in voor hem bij de ploeg van Dick Advocaat.

Anthony Réveillère
De Fransman werd afgelopen jaar transfervrij overgenomen. Hij moest voor stabiliteit zorgen achterin. De rechtsback pakte zijn wedstrijden mee, maar kende een moeizaam seizoen met Sunderland dat zich nipt wist te handhaven.

Aston Villa

Ron Vlaar
De Nederlander is een steunpilaar voor Aston Villa en het zou een enorme aderlating voor de club zijn als hij vertrekt. Tim Sherwood heeft recentelijk aangegeven goede hoop te hebben de verdediger te kunnen behouden. Er ligt een contract klaar voor Vlaar, maar de vraag is of hij wil tekenen.

Chris Herd
De Australiër was jarenlang een betrouwbare selectiespeler op Villa Park en kende zijn beste seizoen in 2011/12 toen hij twintig keer in actie kwam. Vorig jaar werd hij verhuurd aan Bolton en Wigan, maar hij kende veel blessureleed.

Enda Stevens
De carrière van Stevens bij Villa beperkt zich tot het seizoen 2012/13, toen hij een handvol wedstrijden mocht spelen onder Paul Lambert. De 24-jarige Ier bracht het afgelopen jaar voornamelijk door in Doncaster.

Hull City

Maynor Figueroa
De 32-jarige verdediger speelde op twee WK's, maar die status is niet genoeg om een nieuw contract verdiend te hebben bij het gedegradeerde Hull City. Afgelopen seizoen kwam hij op huurbasis uit voor zijn oude ploeg Wigan Athletic.

Yannick Sagbo
Sagbo wil graag terug naar zijn geboorteland Frankrijk na een catastrofaal seizoen bij Hull. In 2014 speelde de 27-jarige spits nog de bekerfinale met The Tigers, maar dat lijkt na de degradatie alweer een eeuwigheid geleden.

Liam Rosenior 
De dertigjarige verdediger zal de club gaan verlaten deze zomer. In 2007 scoorde hij nog in de epische penaltyserie tegen Nederland op het jeugd-EK, die voor Engeland met 13-12 verloren ging.

Paul McShane
De verdediger komt uit de jeugd van Manchester United en speelde eerder voor Sunderland en West Bromwich Albion. Hij staat sinds 2009 onder contract bij Hull, maar er is geen plek meer voor hem bij de club, nu ze in het Championship gaan spelen.

Alex Bruce
Vader en trainer Steve Bruce haalde de verdediger drie jaar geleden naar Hull. De dertigjarige speler is volgens de BBC een van de weinigen die wel een contract aangeboden heeft gekregen.

Joe Dudgeon
Nog een speler uit de jeugd van Manchester United. De 24-jarige verdediger heeft enige tijd geleden een zware knieblessure opgelopen die hij nooit helemaal te boven is gekomen.

Steve Harper
De veertigjarige keeper speelde de helft van zijn leven voor Newcastle United. Kwam naar Hull voor meer speeltijd, maar heeft na de degradatie afscheid genomen. Het is nog onduidelijk wat de toekomst voor hem in petto heeft.

Stephen Quinn
Samen met Alex Bruce de enige speler die een contract heeft klaarliggen. De 29-jarige middenvelder weet alleen nog niet of hij deze wil ondertekenen. Volgens de berichten zijn ze nog in gesprek.

Burnley

Ross Wallace
De buitenspeler heeft zijn laatste seizoen bij Burnley gespeeld. Hij kwam in totaal 165 keer uit voor The Clarets, waarin hij veertien keer scoorde. De voormalig jeugdspeler van Celtic is inmiddels dertig jaar en voor een aanvaller gaan de jaren dan tellen.

Michael Duff
De 37-jarige verdediger is in gesprek voor een langer verblijf op Turf Moor. Hij speelt al sinds 2004 bij de club en ziet uitdaging om nog een jaar Championship mee te pakken.

QPR

Joey Barton
De spraakmakende middenvelder kwam vier jaar geleden naar Londen. Hij maakte in die tijd twee degradaties en een promotie mee. Maar voor de 32-jarige speler houdt het op bij QPR vanwege zijn hoge salaris.

Karl Henry
Het contract van Henry loopt weliswaar ten einde, maar hij heeft de optie om nog met een jaar te verlengen als hij dat wil.

Bobby Zamora
Het was zijn doelpunt die QPR twaalf maanden geleden naar de Premier League bracht in de gewonnen play off-finale tegen Derby County. Het afgelopen seizoen kon hij echter geen indruk maken en hij werd veelal gehinderd door een slepende heupblessure.

Richard Dunne
De verdediger hoopt op een contractverlenging, maar QPR zal hem laten vertrekken deze zomer. Ondanks zijn 35 jaar, is Dunne nog niet klaar met voetballen en hij wacht op een nieuwe club. 

Shaun Wright-Phillips
SWP werd vier jaar geleden nog als grote naam binnen gehaald na avonturen bij Manchester City en Chelsea. Hij heeft echter nooit echt die status waargemaakt, zeker niet in de afgelopen twee jaar, waarin hij amper speelde. 

Clint Hill
Deze oude krijger is zeer geliefd op Loftus Road. Hij is alweer 36 jaar oud, maar QPR houdt hem er graag bij volgend jaar. Er ligt een contract klaar voor de verdediger, die de laatste vijf jaar in West-Londen speelde. Waarschijnlijk zal hij een handtekening onder de verbintenis zetten.