Van Geel geeft Boëtius niet op en kan zich vertrek van maatje 'goed voorstellen'
"Omdat hij veel meer kansen heeft gehad en minuten heeft gemaakt"

Van Geel geeft Boëtius niet op en kan zich vertrek van maatje 'goed voorstellen'

09-06-2015 13:24
6

Martin van Geel zit in zijn maag met Tonny Vilhena en Jean-Paul Boëtius. De twee talenten van Feyenoord weigeren voorlopig hun contract te verlengen in De Kuip.

De onderhandelingen met Vilhena en Boëtius zitten muurvast, maar Van Geel geeft nog niet op. De technisch directeur stelt dat het om twee totaal verschillende gevallen gaat. "Vilhena is van mening dat hij te weinig aan spelen toekomt bij ons en daar kan ik me, zeker op basis van de tweede seizoenshelft, iets bij voorstellen", reageert hij in gesprek met Feyenoord Magazine.

"Hij wil bekijken hoe de situatie zich ontwikkelt en wellicht zal hij tot de conclusie komen dat het beter is om de stap naar een andere club te maken", vervolgt Van Geel, die dus rekening houdt met een zomers vertrek van de middenvelder. De situatie van ploeggenoot Boëtius ligt anders.

"Omdat hij veel meer kansen heeft gehad en minuten heeft gemaakt", aldus de beleidsbepaler. "Ik heb de hoop op een verlenging ook nog niet opgegeven, al zullen daarvoor de club, de speler en zijn management op één lijn moeten komen. Daarbij is het mijn taak om binnen ons budget te blijven en te zorgen dat de verhoudingen binnen de selectie blijven kloppen."

Vilhena en Boëtius hebben beiden een contract tot de zomer van 2016 in Rotterdam-Zuid. De middenvelder stond in de winterstop op het punt naar Southampton te verkassen, maar dat ging niet door. Boëtius wordt in de gaten door tal van clubs, waaronder naar verluidt Tottenham Hotspur.