Ik ben al wel een tijd weg nu natuurlijk, maar Ajax is altijd een optie
"Na mijn vakantie ga ik alles rustig op een rij zetten"

"Ik ben al wel een tijd weg nu natuurlijk, maar Ajax is altijd een optie"

10-06-2015 13:36
16

Urby Emanuelson heeft nog geen flauw idee waar hij volgend seizoen speelt. Na het moeilijkste jaar uit zijn loopbaan heeft hij vooral behoefte aan rust en vertrouwen.

Emanuelson speelde de tweede seizoenshelft bij Atalanta Bergamo, dat hem huurde van AS Roma. Bij beide clubs kwam de allrounder nauwelijks aan de bak. "Ik heb een heel moeizaam, zwaar seizoen gehad. Het hoofd moet leeg nu, even tijd voor leuke dingen. Het was het zwaarste uit mijn carrière. Er is zo veel gebeurd. Vooral mentaal heb ik het zwaar gehad", vertelt hij aan Voetbal International.

Wedden

Meer odds

De vleugelspeler loopt deze zomer uit zijn contract bij Roma en is dus transfervrij. Heel veel belletjes kreeg Emanuelson nog niet. "Er breekt nu wel een belangrijke fase aan voor mij, ik moet een goede beslissing nemen. Als ik twijfel, doe ik het niet. Dan kan ik nog beter wachten. Ik wil en moet nu gewoon wekelijks voetballen. Ik weet dat ik dan misschien een stap terug moet doen, maar dat is geen probleem. Ik ben het echt nog niet verleerd."

Wat wil Emanuelson zelf? "Ik denk er wel over na. Alles in Europa is mogelijk. Engeland of Spanje zou top zijn natuurlijk. Mocht er eventueel iets uit Rusland komen, dan moet ik daar heel goed over nadenken. Wat heeft het me als voetballer te bieden? Voor een avontuur in Qatar, het Midden-Oosten of de Verenigde Staten vind ik het nog te vroeg."

Een terugkeer naar Nederland is ook een optie, maar daar telt maar één club. "Het hangt van het verhaal af en het gevoel dat ik er bij heb. Eigenlijk is er in Nederland maar één mogelijkheid natuurlijk. Bij Ajax was ik kind aan huis. Ik ben al wel een tijd weg nu natuurlijk, maar Ajax is altijd een optie. Misschien nu nog niet, maar later zeker. Na mijn vakantie ga ik alles rustig op een rij zetten."