Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken bij Duitse top

Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken bij Duitse top

11-06-2015 15:00
14

Het seizoen zit erop en ook de clubs in de Bundesliga hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van alle spelers die na dit seizoen transfervrij zijn. Deze keer alle spelers uit de hoofdmacht van Bayern München, VfL Wolfsburg, FC Augsburg en Schalke 04 die tegen het einde van hun contract zitten. Bayer Leverkusen, Borussia Mönchengladbach en Borussia Dortmund hebben geen spelers die transfervrij zijn.

Bayern München

Claudio Pizarro
De spits uit Peru keerde in 2012 terug, na eerder al zes jaar gespeeld te hebben voor de Beierse ploeg. Pep Guardiola gebruikte de 36-jarige speler nog regelmatig als invaller dit seizoen, maar hij zal op zoek moeten gaan naar een nieuwe club, als hij verder wil voetballen.

Mitchell Weiser
Een aantal weken geleden maakte Bayern bekend dat ze niet verder gaan met de buitenspeler. De 21-jarige Duitser kende afgelopen seizoen weliswaar zijn beste jaar in Zuid-Duitsland met vijftien optredens in alle competities, maar er zijn twijfels over zijn professionaliteit.

Rico Strieder
Strieder is een product uit de jeugdopleiding van Bayern. In mei maakte hij zijn debuut bij de club in een uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen. Hoogstwaarschijnlijk zal het bij dat ene duel blijven voor de 22-jarige middenvelder.

VfL Wolfsburg

Patrick Ochs
De rechtervleugelverdediger speelde het grootste deel van zijn loopbaan bij Eintracht Frankfurt. Hij is inmiddels 31 jaar oud en kwam het afgelopen jaar amper in actie voor de bekerwinnaar.

FC Augsburg

Dominik Reinhardt
De rechtsback won in 2007 de Duitse beker met FC Nürnberg, maar sinds zijn overgang naar Augsburg in 2009 kwam hij zelden tot speelminuten. De club zal hem deze zomer laten gaan.

Schalke 04

Tranquillo Barnetta
De 75-voudig international van Zwitserland vindt het mooi geweest in Gelsenkirchen en kijkt uit naar een nieuwe uitdaging. Sinds zijn overgang naar Schalke in 2012 scoorde hij drie doelpunten in 44 competitiewedstrijden.

Chinedu Obasi
De Nigeriaan vertrok samen met landgenoot John Obi Mikel op jonge leeftijd naar het Noorse Lyn. Hun carrières zijn sindsdien twee totaal verschillende richtingen op gegaan. Na lange tijd in Hoffenhem belandde hij in 2012 bij Schalke. Hij is nooit meer geweest dan een selectiespeler.