Groningen-duo traint door in vakantie: 'Volle bak, geen gepiep, geen gejammer'
Spelers van FC Groningen trainen in een sportschool

Groningen-duo traint door in vakantie: 'Volle bak, geen gepiep, geen gejammer'

10-06-2015 19:16
2

Angelo Cijntje, oud-speler van FC Groningen, helpt zijn voormalige werkgever met het klaarstomen van Genero Zeefuik en Martijn van der Laan. Het tweetal moet helemaal in vorm zijn als het nieuwe seizoen begint.

Cijntje heeft een sportschool in Veendam en zag een paar dagen geleden het tweetal binnenwandelen. "Die jongens zijn hartstikke gedreven", zegt Cijntje tegen RTV Noord. "Het mooiste is ook dat ze me zelf hebben benaderd om wat te kunnen doen tijdens hun vakantie."

In de sportschool worden ze op volle kracht klaargestoomd om op tijd deel te kunnen nemen aan de voorbereiding. "Hier gaan ze echt volle bak, geen gepiep, geen gejammer. Ze hebben de focus helemaal op komend seizoen", zegt de fanatieke instructeur.

Zeefuik kwam na de winterstop op huurbasis uit voor de Schotse club Heart of Midlothian, terwijl Van der Laan vorig seizoen gekocht werd van SC Cambuur. Bang om kapot getraind te worden hoeven ze volgens Cijntje niet te zijn. "Het is niet zo dat ik ze naar de filistijnen help zodat ze in het begin van het seizoen zichzelf tegenkomen."