Transfervrij: deze spelers zijn gratis op te pikken bij het linkerrijtje in La Liga

Transfervrij: deze spelers zijn gratis op te pikken bij het linkerrijtje in La Liga

12-06-2015 17:00
1

Het seizoen zit erop en ook de clubs in de Primera División hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van alle spelers die na dit seizoen transfervrij zijn. Deze keer alle spelers uit de hoofdmacht van het Spaanse linkerrijtje die tegen het einde van hun contract zitten. Spaanse ploegen houden niet zo van spelers met aflopende contracten, daarom kunnen we al die spelers van de betere ploegen in La Liga in een overzicht brengen.

Real Madrid

Fernando Pacheco
Deze 23-jarige keeper uit de jeugd van de club, kan op zoek naar een andere club. Hij speelde door de jaren heen vooral voor de beloften. Dit seizoen pakte hij een duel mee in de hoofdmacht, in de bekerwedstrijd tegen Cornellà won zijn ploeg met 5-0.

Sevilla

José Antonio Reyes
De 31-jarige Spanjaard won de afgelopen twee jaar de Europa League met Sevilla. Zijn contract loopt ten einde, maar inmiddels zou de oud-speler van Arsenal en Atletico Madrid een megacontract hebben klaarliggen in Saudi-Arabië.

Villarreal

'Chechu' Dorado
José Antonio Dorado, oftewel 'Chechu', kwam de laatste twee jaar uit voor Villarreal. Vorig jaar dwong de 32-jarige verdediger nog promotie af. Vanaf deze zomer lijkt de club echter geen gebruik meer te willen maken van zijn diensten.

Sergio Marcos
Marcos maakte zijn competitieve debuut in februari van dit jaar, hij mocht toen beginnen in de verloren competitiewedstrijd tegen Rayo Vallecano. Het is nog niet bekend of de club het contract met de 23-jarige middenvelder wil verlengen.

Athletic Bilbao

Andoni Iraola
Iraolo is met recht een clubicoon te noemen met 497 optredens voor Athletic. Daarmee staat hij vierde op de ranglijst van spelers die het vaakst in actie zijn gekomen voor de Baskische ploeg. Na twaalf jaar trouwe dienst, komt er deze zomer een einde aan de samenwerking.

Malaga

Sergio Sánchez
De verdediger kwam eerder uit voor Espanyol en Sevilla. In 2011 maakte hij voor een kleine drie miljoen euro de overstap naar Malaga. In vier jaar speelde de 29-jarige speler 85 keer voor Los Boquerones.

Duda
Deze oude krijger is inmiddels al 34 jaar oud. In het begin van het vorige decennium kwam hij al eens uit voor Malaga en hij keerde in 2009 weer terug in Zuid-Spanje. Waar de toekomst ligt voor de achttienvoudig Portugees international is nog onduidelijk.

Espanyol

Felipe Mattioni
In 2010-11 scheurde de 26-jarige Mattioni zijn linkerkruisband af, waardoor de Braziliaan bijna het gehele seizoen miste. Alsof hij niet genoeg pech had, liep de rechtsback, toen hij net weer hersteld was, dezelfde blessure op in zijn andere knie. Zaakwaarnemer Mino Raiola gaat een hele klus hebben Mattioni aan een club te helpen.

FC Barcelona, Atlético Madrid, Valencia en Celta de Vigo hebben geen spelers met een aflopend contract.