Onrust in Amsterdam houdt aan: Cruijff wil Overmars weghebben
Onrust in Amsterdam nog lang niet voorbij

Onrust in Amsterdam houdt aan: "Cruijff wil Overmars weghebben"

15-06-2015 12:57
46

De aanstelling van Tscheu La Ling als adviseur bij Ajax zorgt voor nogal wat ophef. Zo zou directeur voetbalzaken Marc Overmars niet blij zijn met de komst van de oud-Ajacied.

Volgens NOS-presentator Jack van Gelder zou Johan Cruijff met de aanstelling van Ling een poging willen wagen om Overmars weg te krijgen bij Ajax. Arno Vermeulen sluit zich daarbij aan. "Cruijff wil Overmars weghebben en dat doet hij door Ling boven hem te zetten. Overmars staat schaakmat. Overmars was al rond met Heitinga. Ling wilde dit niet en dus ging het niet door. Ling is in de laatste fase eigenlijk de machtigste man", meldt hij bij Studio Voetbal.

Ronald de Boer begrijpt de huidige gang van zaken bij Ajax ook niet helemaal. "Ling heeft zeker kwaliteiten. Hij weet hoe het reilt en zeilt. Ik begrijp alleen niet dat het op deze manier wordt gespeeld", aldus de oud-international, die niet denkt dat de onrust invloed heeft op zijn broer Frank. "Hij heeft nog nooit met zijn vuist op tafel geslagen. Maar als ze hem tegenwerken en zeggen dat hij anders moet spelen, dan hebben ze een groot probleem."