'Vitesse zet hoog in en hengelt naar Braziliaanse Serie A-verdediger'
24-jarige speler kan ook naar Portugal

'Vitesse zet hoog in en hengelt naar Braziliaanse Serie A-verdediger'

15-06-2015 21:25
1

Vitesse hengelt naar Bruno Uvini. Dat meldt de Italiaanse website TuttoMercatoWeb maandag. De Braziliaanse verdediger van Napoli staat ook in de belangstelling van Sporting Portugal. 

Uvini (24) maakte zijn profdebuut bij Sao Paulo en speelde in 2011 een halfjaar op huurbasis voor Tottenham Hotspur. De rechtspoot slaagde er echter niet in om in de Premier League door te breken. Napoli nam hem in 2012 over van de Braziliaanse club. Ook bij die ploeg is Uvini sindsdien amper aan de bak gekomen. 

Napoli besloot de verdediger de afgelopen twee seizoenen te verhuren aan respectievelijk Serie B-club Siena en het Braziliaanse Santos. Uvini heeft in Napels nog een contract tot de zomer van 2017. Waarschijnlijk denken de Arnhemmers aan een huurconstructie. 

Vitesse is op zoek naar versterking voor de achterhoede. Jan-Arie van der Heijden vertrekt transfervrij uit Arnhem en ook Kelvin Leerdan en Rochdi Achenteh verlaten de club waarschijnlijk. PEC Zwolle-stopper Michael van der Werff is reeds vastgelegd.