Van Persie opnieuw voor splitsing: Dan ben je heel nerveus, slaap je er niet van
"Ik wacht gewoon af"

Van Persie opnieuw voor splitsing: "Dan ben je heel nerveus, slaap je er niet van"

17-06-2015 21:56
2

Robin van Persie weigert energie te verspillen aan de geruchten die rond hem circuleren. Louis van Gaal kan hem volgend seizoen geen basisplek garanderen bij Manchester United.

Van Persie zou daarom denken aan een vertrek, maar ondanks een constante geruchtenstroom weerspreekt de spits dat. "Ik zie het simpel: ik heb gewoon nog een jaar contract bij United. Er zijn zoveel speculaties, ik doe er niet aan mee. Ik heb er geen invloed op. De ene dag ga ik daar spelen, dan weer daar, daarna daar, daar of daar. Ik wacht gewoon af", zegt hij tegen Voetbal International.

Feit is wel dat Van Persie opnieuw voor een kruispunt staat in zijn carrière, net als toen hij wegging bij Feyenoord en Arsenal. "Ik weet niet of er nu weer zo'n moment aankomt, want nogmaals: ik heb nog gewoon een contract, hè. Dat lijkt iedereen te vergeten, maar dat ben ik drie jaar geleden samen met United overeengekomen, weliswaar met andere mensen, maar het is wel een contract."

"Tuurlijk kan er altijd iets gebeuren, alleen ligt dat dan ook aan wat de club wil, daar werken nu nieuwe mensen", weet de topscorer aller tijden van Oranje. "Ik ben zelf vrij relaxed. Ik doe niet mee aan heel die poppenkast. Eerlijk gezegd zie ik het allemaal wel."

"Ik sta er natuurlijk anders in dan toen ik achttien was. Van Feyenoord naar Arsenal, dat was wat toen. Dan ben je heel nerveus, slaap je er niet van. Die andere transfer, van Arsenal naar United, was een pittige, maar was ik zelf ook al wat ouder. En nu slaap ik er allemaal geen seconde minder om. Ik wil tot mijn veertigste door. Over een paar jaar zal ik naar een wat lager niveau moeten. Nu nog niet."