Vier spitsen gelinkt aan Heerenveen: We hebben een aantal opties op het oog
Vonk speurt

Vier spitsen gelinkt aan Heerenveen: "We hebben een aantal opties op het oog"

18-06-2015 08:36
6

SC Heerenveen is met TSG 1899 Hoffenheim tot een akkoord gekomen over de transfer van Mark Uth. De Friezen kunnen de zoektocht naar een nieuwe spits daardoor echt beginnen. Vier kandidaten zouden in elk geval op het lijstje staan.

De Leeuwarder Courant noemt donderdag de namen van Jürgen Locadia (PSV), Cas Peters (Emmen), Vincent Janssen (Almere City) en Arber Zeneli (Elfsborg). Hans Vonk wil niet op namen ingaan, maar laat wel weten dat Mike Havenaar - eerder ook genoemd - in elk geval geen optie is.

Heerenveen volgt Janssen en Zeneli al langere tijd, weet de regionale krant. De 21-jarige Janssen maakte in de voorbije twee seizoenen 29 doelpunten in 69 wedstrijden voor Almere City. De twintigjarige Zeneli is eigenlijk een aanvallende middenvelder, maar past wel in het profiel van dynamische spits waar Heerenveen naar op zoek is. Ajax, PSV en FC Groningen werden ook al met hem in verband gebracht. PSV liet al weten dat Locadia niet verhuurd mag worden, alleen verkoop is daarom een optie. Voor Peters is tenslotte veel belangstelling uit binnen- en buitenland. 

De aanhang van Heerenveen hoeft niet op korte termijn al transfernieuws te verwachten. "We hebben een aantal opties op het oog van wie we denken dat ze bij Heerenveen passen", zegt technisch directeur Hans Vonk. "Daar nemen we onze tijd voor. Ik verwacht niet dat we volgende week al een nieuwe spits zullen presenteren. We hebben geen haast, maar we wisten dat Mark zou vertrekken dus we zijn erop voorbereid."