Nijland weigert vingers te branden aan Groningen-transfer uit vrees voor celstraf
"Zij hebben wat minder moeite met de geldstromen"

Nijland weigert vingers te branden aan Groningen-transfer uit vrees voor celstraf

19-06-2015 10:17

FC Groningen ziet af van Mijat Gacinovic. De twintigjarige aanvaller uit Servië stond bovenaan het verlanglijstje van de bekerwinnaar, maar komt niet.

De transferrechten van Gacinovic zijn voor 75 procent in handen van een Zwitsers investeringsfonds, terwijl er ook schimmige constructies met zaakwaarnemers lopen. Hans Nijland ziet een 'onverantwoorde' deal met het talent en zijn club Rode Ster Belgrado daarom niet zitten.

"Als mijn kleinkinderen mij een tekening willen geven, dan moet het niet zo zijn dat ze mij die door de tralies moeten aanreiken", zei de algemeen directeur van Groningen op een sponsoravond volgens FCGonline. Nijland verwijst daarmee naar een eerdere deal rond Filip Kostic. De zaakwaarnemer van de vorig jaar vertrokken aanvaller kreeg maar liefst 550.000 euro voor de transfer naar Groningen en belandde vervolgens in de gevangenis.

Nijland stelt dat Gacinovic in Servië blijft. "Rode Ster heeft wat minder moeite met de geldstromen rond Gacinovic", besluit hij. FC Groningen is weken met Gacinovic bezig geweest, vorige week leek de deal nagenoeg rond.