Bekritiseerde Ajax-aanvaller krijgt op EK weinig speeltijd na hard commentaar
Bijrol voor bekritiseerde Ajacied

Bekritiseerde Ajax-aanvaller krijgt op EK weinig speeltijd na hard commentaar

20-06-2015 22:56
4

Viktor Fischer werd zaterdagavond meer dan zeventig minuten aan de kant gehouden door bondscoach Jess Thorup. Op het EK Onder 21 kon Jong Denemarken geen potten breken tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland.

Of Fischer met opzet aan de kant werd gehouden door Thorup, omdat hij de afgelopen week de nodige kritiek te verwerken kreeg, is niet bekend. Pas in de 72e minuut mocht de Ajacied het veld in. De kritiek ontstond toen hij in de wedstrijd tegen Tsjechië (1-2 winst) na een uur gewisseld werd. De vleugelspeler van Ajax maakte veel misbaar en dat kwam hem op het nodige commentaar te staan.

Deense media noemen de buitenspeler een uitgesproken speler, die neigt naar arrogantie. Dat kan mede komen door een uitspraak die Fischer eerder deed. Hij zei voor 9,5 op een schaal van tien in zichzelf te geloven.

Jong Denemarken stond al met 3-0 achter tegen de Duitsers toen de 21-jarige aanvaller binnen de lijnen kwam. Na twee duels heeft de ploeg van Thorup nu drie punten. De eerste wedstrijd tegen gastland Tsjechië werd nog wel gewonnen. Denemarken speelt in de groepsfase alleen nog tegen hekkensluiter Servië.