Spitsenlijstje Willem II: naast Zivkovic nog twee opvallende kandidaten
Tilburgers kijken naar 'Engelse' spits en lonken naar oude bekende

Spitsenlijstje Willem II: naast Zivkovic nog twee opvallende kandidaten

21-06-2015 00:00
3

PEC Zwolle is niet de enige Eredivisie-club die dingt naar de diensten van Lars Veldwijk. De spits van Nottingham Forest staat ook in de belangstelling van Willem II. Dat weet VoetbalPrimeur.

Bij de Tilburgers kwam eerder deze week Ajacied Richairo Zivkovic op bezoek, maar hij is niet de enige kandidaat voor de nummer 9-positie in het Koning Willem II-stadion. Veldwijk wordt door trainer Jurgen Streppel gezien als een uitstekende speler. PEC Zwolle maakt echter flink werk van het binnenhalen van de spits. VoetbalPrimeur weet dat een eerste bod om Veldwijk te huren inmiddels is gedaan door PEC.

Naast Veldwijk en Zivkovic staat er echter nog een andere opvallende naam op het spitsenlijstje van Willem II, zo blijkt uit informatie van onze redactie. Het gaat om Ruud Boymans. De spits van FC Utrecht maakte in het seizoen 2013/2014 op huurbasis 27 doelpunten in 36 wedstrijden voor de Tilburgers. Of hij daadwerkelijk haalbaar is, hangt af van FC Utrecht, dat met Sébastien Haller zijn ideale nummer 9 gevonden lijkt te hebben.

Ondanks zijn door blessures gedomineerde seizoen maakte Boymans in negen wedstrijden voor FC Utrecht evenzoveel treffers. Een (tijdelijke) terugkeer naar Willem II lijkt daardoor niet voor de hand te liggen.