Talent strijkt na Ajax, Olympiakos en Hull neer in Zwolle: Raiola regelt het
"PEC is een leuke open club"

Talent strijkt na Ajax, Olympiakos en Hull neer in Zwolle: "Raiola regelt het"

22-06-2015 22:43
4

Boban Lazic krijgt de kans een contract te verdienen in de Eredivisie. PEC Zwolle neemt de 21-jarige aanvaller na mislukte avonturen in het buitenland op proef.

Lazic krijgt drie weken de tijd om de leiding van PEC te overtuigen. "Ik wil graag in Nederland voetballen, het liefst bij een club die aanvallend voetbal speelt met drie spitsen", zegt hij in gesprek met Voetbal International. "Wat dat betreft zit ik goed bij PEC Zwolle. Trainer Ron Jans is tevreden en heeft laten weten graag een type speler zoals ik erbij te willen."

"We hebben de afspraak gemaakt dat we na drie weken gaan praten over een contract. Dat regelt mijn zaakwaarnemer Mino Raiola, ik focus me alleen op voetbal", aldus de Nederlander met Servische wortels, die vrijdag aansluit bij de eerste training. De laatste jaren kwam Lazic uit voor Ajax, Olympiakos en Hull City. De avonturen in het buitenland liepen uit op een fiasco.

De tijd van Lazic in Engeland werd gekenmerkt door blessures. "Ik heb acht weken gerevalideerd in Zeist en ondertussen zocht Raiola naar een club waar ik mee kon trainen om fit te worden. Dat werd PEC, maar omdat het eerste toewerkte naar de bekerfinale en later naar de play-offs ben ik begonnen bij Jong Zwolle. Dat ging zo goed, dat Jans na een gesprek met zijn assistent Gert Peter de Gunst ook enthousiast werd."

Het talent wil hoe dan ook aan de slag in Nederland. "Ik heb een zware tijd gehad in het buitenland, met name bij Olympiakos. Ik heb graag mijn familie om me heen. Het is lang geleden dat ik met zo veel plezier aan het voetballen ben. PEC is een leuke open club en ik ken de nodige spelers uit mijn periode bij Ajax, zoals Sheraldo Becker en Jody Lukoki."