'Lukoki praat met Champions League-deelnemer voor 'bedrag met zes nullen''
Aanvaller op weg naar mooie transfer

'Lukoki praat met Champions League-deelnemer voor 'bedrag met zes nullen''

22-06-2015 23:04
5

Jody Lukoki is komend seizoen wellicht te zien in de Champions League. Het Bulgaarse Ludogorets heeft zich officieel gemeld voor de aanvaller van PEC Zwolle.

Ludogorets en PEC naderen volgens het Algemeen Dagblad een akkoord over de 22-jarige rechtsbuiten. Het dagblad schrijft dat de nummer zes van het afgelopen Eredivisie-seizoen 'een bedrag met zes nullen' ontvangt. Lukoki heeft inmiddels groen licht gekregen om met de Bulgaren te praten.

De kans bestaat dat Lukoki volgend seizoen actief is in de Champions League, mocht hij ingaan op het ongetwijfeld financieel aantrekkelijke voorstel van Ludogorets. De Bulgaarse topclub prolongeerde een maand geleden de landstitel en mag zich daardoor opnieuw melden in de voorronde van het miljoenenbal. Ludogorets bereikte afgelopen jaar het hoofdtoernooi.

Lukoki heeft net zijn eerste seizoen in Zwolle achter de rug. De snelle rechtsbuiten verliet in de zomer van 2014 Ajax, waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep, voor een driejarig PEC-contract. Hij kwam eerder uit voor SC Cambuur en is met Ludogorets, waar landgenoot Virgil Misidjan al onder contract staat, toe aan zijn eerste avontuur in het buitenland.