Seizoenkaarten Eredivisie: Ajax voorop, Superboeren stijgen het hardst

Seizoenkaarten Eredivisie: Ajax voorop, Superboeren stijgen het hardst

26-06-2015 07:00
10

De terugkeer van De Graafschap in de Eredivisie is niet alleen sportief een enorm succes, de Superboeren hebben ook de hoogste stijging van verkochte seizoenkaarten van alle Eredivisie-clubs. Vorig seizoen stond De Graafschap nog op 1.500 verkochte kaarten, terwijl er nu al ruim 7.000 kaarten over de toonbank zijn gegaan. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van het aantal verkochte seizoenkaarten tot nu toe en het verschil ten opzichte van een jaar eerder. 

Feyenoord voert traditionele top-drie aan
Feyenoord troeft Ajax en PSV voorlopig af als het gaat om de groei van het aantal verkochte kaarten. De Rotterdammers verkochten ruim 2.000 seizoenkaarten meer dan vorig jaar, terwijl Ajax op eenzelfde aantal bleef steken (34.000). Landskampioen PSV kon een stijging van 800 seizoenkaarten noteren.

Ajax bezit wel de eerste plaats als het gaat om verkochte kaarten tot dusver en verwacht in totaal 40.000 kaarten (maximale aantal) te verkopen. Voor PSV komt dit getal uit op 28.000 kaarten, terwijl Feyenoord nog geen uitspraak wil doen over de verwachte verkoop.

AZ en Cambuur zien daling, NEC en Willem II in de lift
AZ en Cambuur zijn de enige clubs die de verkoop voorlopig zien dalen. De club uit Alkmaar verkocht tweehonderd seizoenkaarten minder dan vorig jaar, terwijl dat aantal bij Cambuur uitkwam op honderd minder verkochte kaarten.

NEC keert net als De Graafschap weer terug in de Eredivisie. De teller staat momenteel op 5.500 verkochte kaarten voor de Nijmegenaren, terwijl dit aantal vorig jaar augustus uitkwam op 5.000 kaarten. Willem II behaalde het afgelopen seizoen een knappe negende plaats in de competitie en dat lijkt effect te hebben op de verkoop. De Tricolores verkochten 2.540 kaarten meer ten opzichte van vorig seizoen, daarmee staan ze op de tweede plaats.

Cijfers niet bekend
Vitesse, PEC Zwolle, Roda JC en FC Twente maken het aantal verkochte seizoenkaarten via de eigen kanalen bekend en willen daarom wachten een aantal naar buiten te brengen. FC Groningen, ADO Den Haag en Excelsior Rotterdam ontbreken in de tabel met de verschillen met vorig seizoen. Die aantallen waren bij de betreffende clubs niet meer exact bekend. 

Verkochte seizoenkaarten juni 2015:  Verschil met vorig seizoen: