'Grootste talent van Twente vertrekt definitief voor vijf jaar naar Portugal'
Pogingen van Enschedese club liepen stuk

'Grootste talent van Twente vertrekt definitief voor vijf jaar naar Portugal'

24-06-2015 20:04
15

FC Twente lijkt Bilal Ould-Chikh definitief kwijt te raken. Het zeventienjarige toptalent heeft volgens O Jogo een langdurig contract getekend in Portugal.

Benfica wordt de nieuwe club van Ould-Chikh, die al een tijdje dicht bij de uitgang was in Enschede. De verbintenis van de kleine aanvaller liep over een jaar af en pogingen om te verlengen liepen stuk op de 'te gortige' salariseisen. In Portugal tekent hij voor vijf jaar.

Twente is door de financiële malaise aan handen en voeten gebonden en kan niet weer tot het gaatje gaan. De jacht op Ould-Chikh werd vervolgens geopend door de complete Europese top. Benfica is als winnaar komen bovendrijven, blijkt woensdag uit de berichtgeving van de Portugese sportkrant.

De jeugdinternational is na Ola John de tweede speler die op jeugdige leeftijd van Twente naar Benfica verkast. Ola John ging hem in 2012 voor bijna tien miljoen voor. Het is niet bekend hoeveel de Portugese kampioen dit keer betaalt. Ould-Chikh debuteerde vorig jaar in de Eredivisie en speelde afgelopen seizoen vijftien wedstrijden, waarin hij één keer scoorde.