'PSV is slagvaardig en heeft met dure Belg gewenste vleugelaanvaller binnen'
Buitenlander is gevonden

'PSV is slagvaardig en heeft met dure Belg gewenste vleugelaanvaller binnen'

25-06-2015 07:07
23

PSV lijkt op korte termijn met een nieuwe naam voor de vleugels op de proppen te komen. Maxime Lestienne werd nog niet met de Eindhovenaren in verband gebracht, maar volgens Het Nieuwsblad is een akkoord nabij.

De Belgische krant meldt dat PSV de 23-jarige Lestienne voor één seizoen van het Qatarese Al-Arabi huurt. Afgelopen seizoen werd de flankspeler al gestald bij Genoa, waar hij tot 23 optredens (10 keer in de basis) en één doelpunt kwam. Lestienne speelde intussen nog geen minuut voor Al-Arabi, dat vorig jaar liefst tien miljoen euro voor hem betaalde. 

Zaakwaarnemer Mikkel Beck bevestigt dat er opnieuw naar een andere club wordt gezocht. "Maxime kende een moeilijk jaar, waarbij we pas op het einde van het seizoen een club konden kiezen. Daarom zoeken we nu naar een club die in een competitie en een systeem speelt waarin een vleugelspeler als hij beter tot zijn recht komt. We tekenden nog niet en praten nog met een drietal clubs", aldus Beck in Het Nieuwsblad, dat dus al weet dat PSV zeer waarschijnlijk aan het langste eind gaat trekken.

Lestienne maakte furore bij Club Brugge. In 117 wedstrijden in de Jupiler Pro League maakte hij 38 doelpunten. In de Eredivisie moet hij dat niveau komend seizoen opnieuw zien te bereiken, nadat dat bij de nummer zes van de Serie A niet is gelukt.