'PSV moet vele miljoenen overmaken aan AZ om Berghuis te kopen'
Grote transfersom gevraagd voor Berghuis

'PSV moet vele miljoenen overmaken aan AZ om Berghuis te kopen'

26-06-2015 07:10
38

Steven Berghuis staat volop in de belangstelling van PSV. De Eindhovenaren zijn Gaston Pereiro van Nacional nog niet vergeten, maar richten hun pijlen nu op Berghuis van AZ.

De buitenspeler staat al langer hoog op de lijst van PSV, dat met AZ nog steggelt over de transfersom, zo weet De Telegraaf. De kampioen van Nederland wil tot maximaal vier miljoen euro gaan, terwijl de Alkmaarders pas genoegen nemen met een som van zes miljoen euro. Wellicht zet PSV de middenvelder Marcel Ritzmaier in als ruilmiddel. De Oostenrijker speelde zich al in de kijker bij AZ en mag vertrekken bij PSV.

Het is duidelijk dat op korte termijn gesprekken worden geopend. "Ik ben op de hoogte van de interesse van PSV", laat Berghuis doorschemeren. Zijn vader Frank voetbalde in de jaren tachtig in Eindhoven. De 24-jarige Berghuis ging ook in op de onderhandelingen tussen zijn huidge club en aanstaande club PSV. "AZ heeft alle recht om veel geld voor me te vragen. Als het niet doorgaat, dan ga ik met alle plezier door bij AZ. Ik zie het wel. Ik ga eerst op vakantie en meld me 6 juli weer bij AZ."