PEC Zwolle rondt 'grootste transfer in clubgeschiedenis' af: We mogen trots zijn
"Hij is gelukkig met zijn overgang"

PEC Zwolle rondt 'grootste transfer in clubgeschiedenis' af: "We mogen trots zijn"

26-06-2015 13:21
5

PEC Zwolle heeft definitief afscheid genomen van Jody Lukoki. Technisch directeur Gerard Nijkamp en trainer Ron Jans bevestigen vrijdag het vertrek van de vleugelflitser, die met Ludogorets de Champions League in gaat. 

Lukoki speelde pas één seizoen voor PEC Zwolle, dat hem overnam van Ajax. Na 33 wedstrijden en 2 doelpunten is de rechtspoot dus alweer vertrokken en daar lijkt ook PEC gelukkig mee. Volgens De Stentor is het namelijk aannemelijk dat Lukoki de grootste transfer in de clubgeschiedenis is.

Nijkamp wil zelf geen mededelingen over de transfersom doen. "Vergeleken met de investering die wij een jaar geleden in Lukoki hebben gedaan en de opbrengst van nu mogen we trots zijn", wil hij slechts kwijt. "Hij is gelukkig met zijn overgang", vult Jans aan.

De 22-jarige Lukoki, die 24 competitiewedstrijden namens Ajax speelde, had nog een contract tot de zomer van 2017. Door zijn vertrek gaat PEC Zwolle op zoek naar een nieuwe buitenspeler met snelheid en diepgang. Ook een doelman en een verdediger staan nog op het wensenlijstje.

Ludogorets werd afgelopen seizoen kampioen van Bulgarije. In juli is Milsami uit Moldavië de tegenstander in de tweede voorronde van de Champions League.