De Tien: spelers die vorig seizoen het meeste geld hebben verdiend

De Tien: spelers die vorig seizoen het meeste geld hebben verdiend

02-07-2015 10:10
8

Dat professionele voetballers goed verdienen is een open deur intrappen. Toch is het verbazingwekkend om te zien wat voetballers jaarlijks aan inkomsten opstrijken. Financieel onderzoeksbureau Forbes heeft een lijst naar buiten gebracht met de grootverdieners uit het afgelopen seizoen. De inkomsten worden onderverdeeld in salarissen, bonussen en geld uit sponsordeals.

10. Luis Suarez (17,7 miljoen euro)
Ooit begonnen bij FC Groningen en nu samen met Lionel Messi en Neymar (MSN) de sterspeler bij FC Barcelona: Suarez mag toch maar niet klagen over zijn actieve loopbaan tot dusver. Ook qua geld zit het wel snor: 13,7 miljoen euro aan salaris en bonussen en 4 miljoen euro aan reclame-inkomsten.

9. Sergio Agüero (22,5 miljoen euro)
Agüero ging met zijn nieuwe contract al een riant weeksalaris verdienen en lanceerde dit jaar onder andere zijn autobiografie 'Born to Rise'. Met Manchester City reikte Kun dit seizoen tot een tweede plaats in de Premier League. Aan salaris en bonussen verdiende Agüero het afgelopen jaar ruim zestien miljoen euro.

8. James Rodríguez (22,6 miljoen euro)
Na een sterk WK met Colombia, maakte Rodríguez vorig seizoen van AS Monaco de overstap naar Real Madrid. De aanvallende middenvelder beschikt onder meer over een eigen onderbroekenlijn (J10) en zette recent zijn handtekening onder een deal met Adidas. Dat had duidelijk een positief effect op zijn bankrekening.

7. Wayne Rooney (23 miljoen euro)
Rooney kreeg in februari 2014 een nieuw contract waardoor hij in de komende jaren 85 miljoen euro gaat verdienen. Dankzij deze deal mag de clubleiding van Manchester United de sponsordeals voor Rooney bepalen. Niet geheel vervelend, want dankzij deals met Nike, Harper Collins en Samsung verdiende Rooney dit jaar ruim zes miljoen euro aan reclame.

6. Radamel Falcao (27,6 miljoen euro)
Het seizoen bij United mag voor Falcao dan een grote flop zijn geweest, de portemonnee van de Colombiaan was dit jaar weer rijkelijk gevuld. Samen met Agüero was de spits recent nog te zien in een reclame van kledingsponsor Puma. Met ruim 24 miljoen euro uit salarissen en bonussen daarbij opgeteld, verdien je een aardig 'dikbelegde' boterham. 

5. Neymar (28,3 miljoen euro)
Het zal je vast niet zijn ontgaan, maar Neymar schittert dit jaar in de trailer van Pro Evolution Soccer (PES) 2016. De Braziliaan heeft onder andere een contract bij Konami, Unilever en Volkswagen. Neymar verdiende dit jaar meer met reclame (15,2 miljoen euro), dan uit salarissen en bonussen (13,1 miljoen euro).

4. Gareth Bale (31,1 miljoen euro)
Snelheidsduivel Bale moet natuurlijk wel mooie glimmende schoenen hebben. Adidas was een van de sponsors die dat opviel en liet de Welshman in april 2014 opnieuw een zesjarig contract tekenen, wat hem in totaal ruim 28 miljoen euro zal opleveren. Qua salaris en bonussen boert Bale dit jaar ook niet slecht: 22,7 miljoen euro.  

3. Zlatan Ibrahimovic (37,3 miljoen euro)
Ibrahimovic en Vitamin Well gaan hand in hand. De spits schroomde niet om tijdens een interview in april het drankje nadrukkelijk onder de aandacht te brengen. Waarom ook niet, als mede dat drankje jou jaarlijks 5,3 miljoen euro oplevert aan reclame-inkomsten. 

2. Lionel Messi (62,9 miljoen euro)
Als het gezicht van FIFA zullen de inkomsten van Messi natuurlijk niet tegenvallen. De kleine Argentijn veroverde dit seizoen met FC Barcelona de treble, de tweede in de clubhistorie, en dat heeft de nodige bonussen opgeleverd. Messi ontving aan salaris en bonussen dit seizoen ruim 43 miljoen euro.

 

1. Cristiano Ronaldo (70,5 miljoen euro)
Als Messi op twee staat, kan het haast niet anders dan dat Ronaldo de nummer één-positie bezit. De Portugese sterspeler beschikt onder meer over een eigen onderbroekenlijn en werkt samen met kledingsponsor Nike. Van de 70,5 miljoen euro die Ronaldo verdiende kwam ruim 24 miljoen euro uit reclame-inkomsten.