Argentinië dringt dankzij bijzondere strafschop Tevez door tot halve finale
Argentinië wint na strafschoppenreeks

Argentinië dringt dankzij bijzondere strafschop Tevez door tot halve finale

27-06-2015 07:00

Carlos Tevez is de 'matchwinner' geworden van Argentinië, dat de halve finale van de Copa America heeft bereikt. Waar hij in 2011, na een gemiste strafschop, niet meer werd opgenomen in de Argentijnse selectie, maakte hij nu de winnende strafschop tegen Colombia: 5-4 na strafschoppen.

Eerder bereikten Chili en Peru al de halve finales van het prestigieuze Zuid-Amerikaanse toernooi. Argentinië had het lang moeilijk om de plek bij de laatste vier af te dwingen en dat kwam mede door fantastisch keeperswerk van David Ospina, de goalie van Colombia.

De Colombianen verdedigden lange tijd alleen maar en hoopten op hun keeper Ospina. Hij hield zijn land meermaals op de been en zorgde ervoor dat inzetten van Lionel Messi, Sergio Aguëro (tweemaal) en Nicolas Otamendi gekeerd werden.

In de verlengingen werd ook niet gescoord, waarna een strafschoppenreeks uitkomst moest bieden. De eerste zeven pingels werden benut, maar Luis Muriel miste daarna voor Colombia. Vervolgens misten ook Lucas Biglia, Marcos Rojo en Juan Zuniga. Tevez liet zien hoe het wel moest, waaarna Jeison Murillo faalde en voor de beslissing zorgde. Argentinië komt in de halve finale de winnaar van Brazilië - Paraguay tegen.