Deense krant schat kansen Ajax op transfertarget van '6,7 miljoen' in
Ajax moet met goed plan komen

Deense krant schat kansen Ajax op transfertarget van '6,7 miljoen' in

27-06-2015 10:59

Ajax hoeft zich vooralsnog niet rijk te rekenen als het gaat op Pione Sisto van FC Midtjylland. Dat laat Ekstrabladet desgevraagd weten aan Ajax1. De aanvaller staat ook in de belangstelling van onder meer FC Porto en Borussia Dortmund.

Klaus Egelund, een voetbaljournalist uit Denemarken die Midtjylland op de voet volgt, denkt niet dat Ajax een heel grote kans maakt. "Als ik het nu zou moeten zeggen zou ik mijn geld op Porto zetten. FC Porto heeft als voordeel dat het al een langere tijd contact heeft met zowel Midtjylland als Sisto. In de winterstop waren ze heel concreet voor Pione, maar toen hield Midtjylland de boot af", aldus Egelund.

Wedden

Meer odds

"Pione zelf was destijds al zeer geinteresseerd in Porto. Daarbij heeft FC Porto reeds een Champions League-ticket bemachtigd en Ajax nog niet. Dat speelt zeker mee in zijn overweging. Hij wil zichzelf op het hoogst mogelijke podium testen", vervolgt de journalist. Hij denkt niet dat Ajax kansloos is. "Als Ajax Pione een perfect sportief plan kan voorleggen, dan zal hij daar zeker over nadenken."

Ajax moet veel geld neertellen voor de ster van Midtjylland, zo denkt Egelund. Er wordt gesproken van 6,7 miljoen euro, omgerekend 50 miljoen Deense kronen. "Daar komt bij dat de voorzitter van Midtjylland, Rasmus Ankersen, de broer is van Sisto’s zaakwaarnemer: Jonas Ankersen. Zij zullen de handen ineen slaan om de meest optimale deal voor zowel de club als de speler binnen te slepen", weet Egelund. "De knoop wordt volgende week doorgehakt."