In het kort: Braziliaan bij PEC, kontprikker alsnog geschorst, Willem II'er naar MVV

In het kort: Braziliaan bij PEC, kontprikker alsnog geschorst, Willem II'er naar MVV

28-06-2015 22:09
8

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Braziliaan bij PEC
PEC Zwolle gaat bekijken of Leonardo Boni een aanwinst is voor de selectie. De twintigjarige Braziliaan is op proef bij de eredivisionist en krijgt van trainer Ron Jans de kans om zich de komende dagen te bewijzen. Boni is boomlang (1 meter 95), speelde eerder voor Sao Paolo en Cruzeiro en beschikt over een Italiaans paspoort. Hij speelde eerder een testwedstrijd met de beloften van Zwolle en maakte naar verluidt veel indruk. 

Einde Copa América voor 'vieze' Jara
'Bilprikker' Gonzalo Jara is door de Conmebol (Zuid-Amerikaanse voetbalbond) voor drie duels geschorst naar aanleiding van het geruchtmakende incident met Edinson Cavani. De Chileense verdediger prikte met zijn vinger in het achterwerk van de Uruguay-spits. Die reageerde fel en kreeg vervolgens een rode kaart. Jara bleef in eerste instantie onbestraft. Nu zit het Copa América-toernooi er alsnog voor hem op. 

Willem II'er naar MVV
Mattijs Branderhorst wordt door Willem II voor één seizoen verhuurd aan MVV. De doelman (21) gaat in de Jupiler League ervaring opdoen. De Tilburgers hebben de beschikking over Kostas Lamprou en David Meul; Branderhorst zou bij Willem II dus op de tribune plaats moeten nemen. "Hij heeft het in zich om een heel goede keeper te worden en het is goed voor zijn ontwikkeling om ervaring op te doen", aldus technisch manager Carlos Aalbers. 

Neville aan de slag bij Valencia
Phil Neville wordt assistent-trainer bij Valencia. De Spaanse club neemt het stokje over van de Schot Ian Cathro, die per direct de rechterhand wordt van Newcastle United-trainer Steve McClaren. Valencia-baas Nuno is blij met de komst van Neville, die volgens hem een hoop kennis en ervaring met zich meebrengt.

Pazzini naar Hellas
Giampaolo Pazzini staat op het punt om een vierjarig contract bij Hellas Verona te tekenen. De oud-spits van onder meer AC Milan en Internazionale komt transfervrij over. Bij Hellas kan Pazzini een aanvalsduo gaan vormen met Luca Toni, de routinier die vorig seizoen met 22 doelpunten topscorer van Italië werd.

FC Dordrecht - Feyenoord afgelast
De oefenwedstrijd tussen FC Dordrecht en Feyenoord is afgelast. De twee regiogenoten zouden elkaar op 18 juli treffen in Halsteren, maar vanwege een negatief advies van de politie wordt het duel verboden. Naar verluidt zouden supporters van Dordrecht en NAC Breda van plan zijn om een confrontatie te regelen.

AZ maakt rugnummers bekend
AZ heeft de rugnummers voor het nieuwe seizoen wereldkundig gemaakt. De nieuwe aanwinst Gino Coutinho komt te spelen met nummer zestien, terwijl ook Vincent Janssen een nummer toebedeeld kreeg. De aanvaller zal dit seizoen te bewonderen zijn in een shirt met rugnummer twaalf.