'NEC lacht tanden bloot bij Ajax-transfer; lucratieve clausule levert miljoenen op'
Nijmegenaren kunnen naar verluidt 3,5 miljoen incasseren bij transfer

'NEC lacht tanden bloot bij Ajax-transfer; lucratieve clausule levert miljoenen op'

28-06-2015 21:10
9

NEC profiteert flink van een eventuele transfer van Jasper Cillessen. Volgens fansite ForzaNEC.nl is er bij de verkoop van de goalie aan Ajax, in 2011, een doorverkooppercentage van tien procent vastgelegd. 

Aangezien er in Nederlandse en Britse media een transferbedrag van minimaal 25 miljoen euro wordt genoemd, leert een simpel rekensommetje dat NEC 2,5 miljoen euro kan bijschrijven wanneer de Oranje-international inderdaad vertrekt uit de Arena. 

De Nijmegenaren kunnen bij een transfer óók een opleidingsvergoeding tegemoet zien. Die bedraagt ongeveer 900.000 euro. In totaal mag de promovendus dus hopen op ongeveer 3,5 miljoen. Dan moet het nog wel eerst tot een overstap komen. Cillessen heeft bij Ajax een contract tot medio 2018. Manchester United is de club die de afgelopen weken regelmatig met de goalie in verband werd gebracht.

Op Old Trafford zou hij in beeld zijn om in de voetsporen te treden van David de Gea. Mocht United-manager Louis van Gaal voor Tottenham-keeper Hugo Lloris opteren, dan zou ook Spurs de aandacht kunnen verleggen naar Cillessen, zo berichtte een Britse boulevardkrant onlangs.