'Ik wilde laten zien dat ik het Eredivisie-niveau aankan, dat kon bij AZ niet'
Middenvelder krijgt rugnummer 8

'Ik wilde laten zien dat ik het Eredivisie-niveau aankan, dat kon bij AZ niet'

28-06-2015 21:25
2

Joris van Overeem is terug bij AZ. De jonge middenvelder werd afgelopen seizoen uitgeleend aan FC Dordrecht en hoopt nu een basisplaats te veroveren in Alkmaar. 

"Het voelt goed", vertelt de jeugdinternational op de clubsite van zijn werkgever. "De omgeving is vertrouwd. Ik zie bijna alleen maar bekende gezichten. Ik ben er ook klaar voor. Ik heb stappen gemaakt en wil dat ook hier laten zien. Ik merkte wel gelijk dat het niveau weer hoger is dan bij Dordrecht."

Van Overeem (21) kijkt ondanks de degradatie terug op een nuttig jaar met Dordt. "Ik moest laten zien dat ik het Eredivisie-niveau aankon. Dat kon bij AZ vorig jaar niet. In Dordrecht heb ik alle 34 competitiewedstrijden gespeeld. Ik heb toen bewust een stapje terug gedaan, om via FC Dordrecht weer een paar grote stappen naar voren te kunnen doen. Dat is me gelukt."

AZ gaf het talent voor het komende seizoen het rugnummer 8. Een basisplaats lonkt dus wellicht. "Het rugnummer maakt mij op zich niet zo veel uit, maar het is wel mooi", geeft de rechtspoot toe.

"Het geeft vertrouwen. Maar het verandert niets aan mijn verwachtingen. Ik wil een basisplaats veroveren en daar ga ik alles aan doen. Met het team hoop ik het succes van vorig seizoen te evenaren."