Franse insiders melden naderende Ajax-deal: 'spits gaat maandag tekenen'
Aanvaller levert naar verluidt drie miljoen op

Franse insiders melden naderende Ajax-deal: 'spits gaat maandag tekenen'

28-06-2015 21:55
6

Kolbein Sigthórsson rondt maandag zijn transfer naar FC Nantes af. Dat melden Franse bronnen zondagavond. Er zou definitief een akkoord zijn bereikt over een bedrag van drie miljoen euro voor de Ajax-spits. 

De 25-jarige Sigthórsson heeft in Amsterdam nog een contract voor één seizoen. De Amsterdamse club liet hem enige tijd terug weten dat hij deze zomer mag vertrekken. De IJslander werd in verband gebracht met ploegen uit de Premier League, maar Frankrijk lijkt nu dus zijn nieuwe bestemming te worden. 

Afgelopen vrijdag ging Nantes-preses Waldemar Kita al in op de mogelijke transfer van de Ajacied, die hij toen overigens nog niet bij naam noemde. "Een aanvaller van een grote Europese club is zeer dichtbij het tekenen van een contract bij ons", verklaarde hij met gevoel voor mysterie. 

Sigthórsson stond vier seizoenen onder contract bij Ajax. De Amsterdammers namen de Scandinaviër in 2011 over van AZ en betaalden destijds ongeveer vijf miljoen euro voor zijn diensten. Sindsdien tekende de bekritiseerde spits voor 31 competitietreffers namens zijn werkgever.