Nederlander maakt indruk: 'Soms zegt hij dingen waarvan je denkt: dat is briljant'
Het leek niet altijd te boteren tussen duo

Nederlander maakt indruk: 'Soms zegt hij dingen waarvan je denkt: dat is briljant'

28-06-2015 22:20
2

Tussen Manchester United-manager Louis van Gaal en zijn assistent Ryan Giggs leek het afgelopen seizoen niet altijd te boteren. Toch heeft de oud-speler van The Red Devils mooie woorden in petto voor de Nederlandse trainer. 

Giggs (41) herkent in Van Gaal veel van Sir Alex Ferguson, de legendarische Schot onder wie hij jarenlang schitterde op Old Trafford. "Ik zie hetzelfde oog voor detail, honger naar succes en professionalisme", aldus de Welshman in The Sunday Times. "Op dat vlak is hij vrijwel gelijk aan Ferguson."

Wedden

Meer odds

"Maar het zijn details, kleine innovaties, die Van Gaal bijzonder maken. Soms doet en zegt hij dingen waarvan je denkt: dat is briljant. Hij heeft zo veel ervaring, dat was afgelopen seizoen zo belangrijk voor United, met name in de grote wedstrijden."

Giggs prijst het leiderschap van Van Gaal. "Hij is iemand die niet bang is om zich te uiten, hij zegt elke dag waar het op staat. Iedereen bij deze club - de staf, de spelers - weet dat hij het voor het zeggen heeft. Louis is de baas, en niemand anders."