'Veelscorende Evertonian in beeld om 'probleempositie' van Van Gaal in te vullen'
Ier maakte afgelopen twee jaar negen competitiegoals

'Veelscorende Evertonian in beeld om 'probleempositie' van Van Gaal in te vullen'

28-06-2015 23:26
2

Seamus Coleman is in beeld om de nieuwe rechtsback van Manchester United te worden. Sky Sports heeft bronnen die dat nieuws bevestigen. United-manager Louis van Gaal zoekt al langere tijd naar een nieuwe vleugelverdediger voor op de rechterflank. 

De Braziliaan Rafael voldoet namelijk niet in de ogen van Van Gaal. Afgelopen seizoen deed de Nederlandse oefenmeester vaak een beroep op Antonio Valencia op de rechtsbackpositie. De Ecuadoriaan, van origine een vleugelspits, kwam daar echter niet uit de verf. 

Nu is de aandacht dus verlegd naar Coleman (26). De Ier debuteerde in 2009 bij Everton en groeide de afgelopen seizoenen uit tot een dragende kracht. Niet alleen levert de international veel assists, ook scoort hij voor een back opvallend vaak. In de laatste twee Premier League-seizoenen was Coleman negen keer trefzeker. 

Eerder waren Dani Alves (FC Barcelona) en Nathaniel Clyne (Southampton) in beeld om de defensie van United te versterken. Eerstgenoemde verlengde zijn contract in Nou Camp, Clyne staat op het punt om de overstap te maken naar een andere grootmacht