'Koning' Tighadouini heeft clubs voor het uitkiezen: Werd op handen gedragen
Meer clubs azen op Tighadouini

'Koning' Tighadouini heeft clubs voor het uitkiezen: "Werd op handen gedragen"

29-06-2015 07:59
10

NAC Breda moet ernstig rekening houden met een vertrek van Adnane Tighadouini. Hij kan voor veel geld tekenen bij Baniyas, een club uit Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. Maar Tighadouini wacht af. Op de achtergrond dreigt een vertrek van een andere steunpilaar.

Tighadouini was enkele dagen in Abu Dhabi. Hij vertelt in BN/DeStem over zijn tijd daar: "Ze wilden me heel graag hebben en alles zo snel mogelijk afronden. Alles was daar top. Ik werd op handen gedragen en behandeld als een koning. Maar ik heb gezegd meer tijd nodig te hebben. Die tijd krijg ik." Baniyas is bereid om te voldoen aan de vraagprijs van NAC.

Volgens de krant heeft Tighadouini meer ijzers in het vuur. Clubs uit diverse Europese landen zouden al bij NAC hebben geïnformeerd. De 22-jarige Tighadouini kan naar verluidt ook naar Nederlandse clubs, die bij zijn zaakwaarnemer informeerden en zich nog niet meldden bij NAC. Baniyas blijft kriebelen. "Het gaat echt om waanzinnige bedragen. Je kunt in één jaar klaar zijn. Maar ik ga mijn gevoel achterna. Ik laat alles eerst even bezinken."

Een vertrek van Tighadouini lijkt zeker, maar er dreigt ook een transfer van Mats Seuntjens. AZ meldde zich al eens bij NAC en moet volgens het dagblad twee tot drie ton neertellen. "Ik heb een gesprek gehad met de trainer. Ik kan verkocht worden, maar er moet wel een bepaald bedrag op tafel komen." Ook Uros Matic vertrekt mogelijk.