Vertrek Wijnaldum 'staat buiten kijf': Hij wil graag cashen en heeft toestemming
"Een nieuwe Depay heb je niet zo een-twee-drie"

Vertrek Wijnaldum 'staat buiten kijf': "Hij wil graag cashen en heeft toestemming"

29-06-2015 09:44
14

Een transfer van Georginio Wijnaldum is waarschijnlijk, zo meldt Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV. Arno Vermeulen, chef voetbal van de NOS, begrijpt het niet dat de clubs niet voor hem in de rij staan.

"Een vertrek van Georginio Wijnaldum ligt natuurlijk voor de hand. Hij wil graag cashen en heeft ook toestemming van de club om te vertrekken. Merkwaardig eigenlijk dat de clubs uit de topcompetities niet voor hem in de rij staan. Maar dat hij weggaat, staat toch wel buiten kijf", stelt de commentator, die ook vaak als analist zijn mening verkondigt.

Wedden

Meer odds

Ook over Jetro Willems heeft Vermeulen zijn zegje klaar. "Willems heeft zich natuurlijk ook in de kijker gespeeld. In het huidige voetbal moet een vleugelverdediger ook aanvallen en hij kan dingen die voor een linksback heel bijzonder zijn. Dat zal men in Europa ook hebben gezien. Maar goed, of hij weggaat is niet zeker."

Toch blijft er nog genoeg over uit het kampioenselftal van PSV. "Een goed elftal is een sterk collectief met spelers die het verschil kunnen maken. Dat zag je afgelopen jaar bij PSV: Andrés Guardado en Luuk de Jong waren erbij gekomen als echte teamspelers, terwijl Wijnaldum en vooral Depay boven modaal begaafd zijn. Dat collectief blijft - dat bewaakt de technische staf wel - maar een nieuwe Depay heb je niet zo een-twee-drie."