In het kort: NEC bindt clubicoon als linksback en trainer, kans bij Heracles

In het kort: NEC bindt clubicoon als linksback en trainer, kans bij Heracles

29-06-2015 23:45
4

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

NEC bindt clubicoon
NEC is eruit met Jeffrey Leiwakabessy. Het clubicoon tekent een nieuw contract in Nijmegen, zo meldt de kampioen van de Jupiler League op de clubsite. Hij tekent een overeenkomst voor één jaar en blijft waarschijnlijk nog in lengte van dagen verbonden aan NEC. De 34-jarige Leiwakabessy is het komende seizoen actief als selectiespeler en zal daarnaast de rol van assistent-trainer van de D1 op zich nemen.

Heracles geeft kans
Heracles Almelo geeft Daniel Neustädter de komende twee weken de kans een contract af te dwingen. De Duitse verdediger speelt in de periode op proef in het Polman Stadion. Neustädter is een twintigjarig talent, dat zich mag bewijzen op zijn favoriete plek, links in het hart van de defensie. Hij speelde eerder in de jeugd van FC Twente en speelde voor TuS Koblenz, SuS Stadtlohn en het Amerikaanse Friars.

Brand teistert Ajax
In een gebouw naast het hotel van Ajax heeft maandagmiddag een brand gewoed. Dat gebeurde op het moment dat de spelers van de Amsterdammers net aan het trainen waren. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen, iedereen is veilig. Het spelershotel moest wel preventief ontruimd worden, maar de verwachting is dat de Amsterdammers er maandagavond weer hun intrek in kunnen nemen.

Topfunctie voor Van Praag
Michael van Praag slaagde er niet helemaal in Sepp Blatter van zijn troon te stoten, maar krijgt wel een topfunctie binnen de UEFA. De KNVB-voorzitter is benoemd tot een van de vijf vice-presidenten van de Europese voetbalbond. "Ik ben ongelooflijk trots op deze verkiezing", reageert hij. "Het brengt mij in een nog betere positie om actief te zijn in de belangrijke discussies binnen ons voetbal. Ik kan nu nog meer invloed aanwenden om processen positief te beïnvloeden." Ook KNVB-directeur Bert van Oostveen zegt blij te zijn.

Roda moet op zoek
Louis Coolen neemt afscheid van Roda JC. De 63-jarige Brabander wil zich niet meer binden aan een veeleisende fulltimebaan en blijft dus niet aan als technisch manager van de promovendus. Daar komt bij dat Coolen na de zomer meer tijd gaat steken in een project in het verre oosten, op speciaal verzoek van Guus Hiddink. Hij blijft mogelijk wel als freelancer actief in Kerkrade.

Tottenham houdt vijftien miljoen over aan 'nietsnut'
Paulinho en Tottenham Hotspur zijn eindelijk van elkaar verlost. De Braziliaan (26) maakt de overstap naar Guangzhou Evergrande, dat uit China komt. De steenrijke club betaalt naar verluidt vijftien miljoen euro voor Paulinho en daar zal men op White Hart Lane maar wat blij mee zijn. De middenvelder kwam het afgelopen seizoen nauwelijks in actie en werd in Engeland afgeschilderd als een nietsnut.

Hendrix is terug
Jorrit Hendrix is helemaal hersteld van de buikspieroperatie die hij eind vorig seizoen onderging, meldt De Telegraaf. De multi-inzetbare speler kan daardoor aansluiten bij de eerste training van het nieuwe seizoen, die maandagochtend plaatsheeft. De twintigjarige Hendrix speelde vorig seizoen nog de kampioenswedstrijd tegen sc Heerenveen mee en liet zich daarna opereren.

Bekende gezichten bij NAC
NAC Breda heeft een nieuwe functie gevonden voor twee clubmensen. Eric Hellemons wordt hoofd jeugdopleidingen en oud-speler Tim Gilissen wordt manager jeugdopleiding van de Bredase club. Dat meldt NAC maandag via de officiële kanalen. Hellemons blijft ook actief als assistent-trainer van Robert Maaskant. Vorig seizoen was Hellemons kortstondig interim-trainer van NAC nadat Nebojsa Gudelj werd ontslagen. Gilissen vertrok als speler in 2014 bij NAC om zich op zijn maatschappelijke carrière te richten.