Kopend Barça schaamt zich geen seconde en kijkt vooral naar Real Madrid
Catalanen roeren zich op markt ondanks verbod

Kopend Barça schaamt zich geen seconde en kijkt vooral naar Real Madrid

29-06-2015 11:23
4

FC Barcelona heeft een transferverbod, maar toch is de club actief op de transfermarkt. Aleix Vidal werd al vastgelegd en over het halen van Paul Pogba wordt druk gespeculeerd.

President Josep Maria Bartomeu vindt het de normaalste zaak van de wereld dat Barça actief is op de transfermarkt. Hij kijkt daarbij vooral naar aartsrivaal Real Madrid. "We kunnen gewoon niet toestaan dat onze concurrenten, zoals Real Madrid, een voordeel nemen. Zij zijn namelijk actief in het kopen en verkopen van spelers", aldus Bartomeu op een supportersavond van Barcelona.

De Catalanen grepen het voorbije seizoen drie hoofdprijzen en dat wil de club komend seizoen opnieuw doen. "Barça moet ernaar streven het team zo competitief mogelijk te krijgen voor het nieuwe seizoen", benadrukt Bartomeu.

Op 18 juli wordt duidelijk of Bartomeu president blijft. Dan neemt hij het in de clubverkiezingen op tegen Joan Laporta, oud-president van Barcelona. Laporta heeft in zijn lobby om zieltjes te winnen beloofd Pogba naar Camp Nou te halen.