AZ mist ervaring na transfers naar Ajax en PSV: Dat hebben zij niet
Geen clubs concreet

AZ mist ervaring na transfers naar Ajax en PSV: "Dat hebben zij niet"

29-06-2015 11:26
2

AZ rondde afgelopen week de transfers van Gino Coutinho en Vincent Janssen af, maar daar blijft het waarschijnlijk niet bij. John van den Brom gaat in het Noordhollands Dagblad op de transferplannen van de Alkmaarders in.

Van den Brom zoekt in elk geval nog naar een linkermiddenvelder. "We kunnen nog wel wat ervaring in de ploeg gebruiken. Want we hebben wel nieuwe jongens gehaald, maar die hebben niet de ervaring die Poulsen en Gudelj (naar Ajax en PSV, red.) hadden", verklaart de trainer, die benadrukt dat leeftijd niet leidend is. "Het gaat niet om de leeftijd – Gudelj was ook nog jong – maar om kwaliteit."

Ook achterin lijkt AZ nog wel iets te kunnen gebruiken, dat geldt niet voor de voorhoede. "We zitten ruim genoeg in de aanvallers", zegt Earnest Stewart, directeur voetbalzaken. "Met Berghuis, Hupperts, Dos Santos, Tankovic en ook nog Lewis en Gyasi zijn de vleugels goed bezet, en met Jóhannsson, Mühren en Janssen hebben we drie spitsen. Een nieuwe aanvaller halen is pas aan de orde als bijvoorbeeld Berghuis zou vertrekken." De Amerikaan laat wel weten dat geen enkele club concreet is voor Berghuis. Ook voor Jeffrey Gouweleeuw heeft zich nog niemand gemeld.