Onbegrip bij PSV'er: 'Vraag me soms af waarom Monaco me gehaald heeft'
Verdediger kiest voor toekomst in Eindhoven

Onbegrip bij PSV'er: 'Vraag me soms af waarom Monaco me gehaald heeft'

29-06-2015 11:48
1

Nicolas Isimat-Mirin heeft definitief afscheid genomen van AS Monaco. De verdediger speelt de komende jaren voor PSV. Waarom Monaco hem überhaupt haalde, vraagt Isimat-Mirin zich weleens af.

Monaco plukte Isimat in de zomer van 2013 weg bij Valenciennes, maar gaf hem nooit écht een kans. "Ik vraag me soms af waarom Monaco me gehaald heeft", citeert Voetbal International de verdediger uit een interview met L'Equipe. "Onder Claudio Ranieri speelde ik een paar competitiewedstrijden in het voorjaar van 2014 en kreeg ik speeltijd in de Coupe de France."

"Voor de halve finale van het bekertoernooi veranderde hij zijn team weer. Toen had ik verhaal moeten halen, maar zo'n type ben ik niet", vertelt de Fransman, die vorig seizoen al op huurbasis in Eindhoven speelde. Vorige zomer wist hij al dat een vertrek uit Monaco eraan zat te komen. "Ik deed de hele voorbereiding mee, maar ik wist dat ik geen goede papieren voor een basisplaats had."

Bij PSV staat Isimat inmiddels tot medio 2019 onder contract. De Eindhovenaren waren ongeveer drie miljoen euro kwijt aan het vastleggen van de centrale verdediger.