Nood slaat toe in het oosten: 'Het valt niet mee, vaak financieel niet haalbaar'
"We willen niet overhaast spelers halen"

Nood slaat toe in het oosten: 'Het valt niet mee, vaak financieel niet haalbaar'

29-06-2015 13:34
1

De Graafschap staat voor een loodzware opgave. De Superboeren promoveerden afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de Eredivisie, maar trainer Jan Vreman beseft dat het een lastig seizoen gaat worden. Er is dringend behoefte aan spelers met ervaring.

Afgelopen zondag begon de ploeg uit Doetinchem aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Maar liefst veertig spelers stonden op het trainingsveld, maar dat kwam omdat Vreman ook de spelers van Jong De Graafschap erbij had gehaald. "In deze selectie zitten nauwelijks spelers met Eredivisie-ervaring. We zoeken in ieder geval nog versterking voor de voorhoede en links op het middenveld. Maar dat valt niet mee. Het is vaak financieel niet haalbaar voor ons. We zoeken ernaar, maar wel zorgvuldig. We willen niet overhaast spelers halen", zegt hij tegen de NOS.

De ploeg van Vreman reist voor het eerste duel van het nieuwe seizoen af naar het Abe Lenstra Stadion, waar het duel met sc Heerenveen op het programma staat. Vervolgens staat er een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma, gevolgd door een bezoek aan het eveneens gepromoveerde Roda JC.