'2,4 miljoen euro is veel te weinig, Kramer is minimaal vier of vijf miljoen waard'
"Of het was een uitschieter"

'2,4 miljoen euro is veel te weinig, Kramer is minimaal vier of vijf miljoen waard'

29-06-2015 14:58
10

Michiel Kramer kende een productief seizoen in het shirt van ADO Den Haag en dat is andere clubs niet onopgemerkt gebleven. Vooral de interesse uit Engeland blijft toenemen. Sportjournalist Jack van Gelder verwacht dat ADO Den Haag een grote zak geld voor hem kan verwachten.

De spits was het afgelopen seizoen goed voor zeventien treffers en dat leverde hem interesse op uit Kazachstan (Astana FK) en Engeland (Sheffield Wednesday, Brentford FC). Onderhandelingen met deze clubs liepen op niets uit, maar nu probeert Charlton Athletic hem los te weken. Mocht ADO Den Haag nog geld voor hem willen ontvangen, dan moet het hem deze zomer of aankomende winter verkopen. Eerder vandaag werd bekend dat een avontuur in het Midden-Oosten lonkt. Baniyas FC uit Abu-Dhabi zou oren hebben naar een samenwerking met Kramer.

Astana FK had 2,4 miljoen euro over voor de aanvaller. "2,4 miljoen? Dat is te weinig", aldus Van Gelder tegenover Den Haag Sport TV. "Als je even wacht heb je de kans dat de nood bij clubs groter wordt. Ik vind Kramer echt wel vier of vijf miljoen euro waard. Of het was een uitschieter, dat zag je namelijk ook met Mike van Duinen. Het is niet vanzelfsprekend dat Kramer weer zoveel doelpunten maakt. Ik vind hem wel een spits voor Feyenoord, maar die houden de boot een beetje af. Dat zal wel zo zijn redenen hebben."

Van Gelder meent dat er voor onder meer ADO Den Haag veel meer in het vat zit. "Clubs als ADO Den Haag en FC Utrecht zouden, zeker gezien de grootte van de steden, de aansluiting moeten vinden met de top. Laten we hopen dat dat gebeurt. Maar ook een club als Sparta Rotterdam hoort gewoon in de Eredivisie thuis", aldus Van Gelder.