PSV zet deur voor oude bekende nóg verder open: De bal ligt bij hem
Eindhovenaren denken opnieuw aan middenvelder

PSV zet deur voor oude bekende nóg verder open: "De bal ligt bij hem"

29-06-2015 16:19
9

PSV zet opnieuw de deur open voor Ibrahim Afellay. De 29-jarige middenvelder is benaderd voor een terugkeer naar Eindhoven, bevestigt Toon Gerbrands.

PSV gaat een serieuze poging wagen voor Afellay als Georginio Wijnaldum zijn koffers pakt. En die kans is groot, weet Gerbrands. De algemeen directeur doet er de laatste dagen weinig aan om het vermoeden te verstoppen dat Wijnaldum aan zijn laatste weken bezig is.

Inmiddels heeft PSV al toenadering gezocht met Afellay. De Oranje-international is over drie dagen officieel transfervrij door zijn aflopende contract bij FC Barcelona en in Eindhoven staat men hem met open armen op te wachten.

"Hij weet we hem te bieden hebben, de bal ligt bij hem", vertelt Gerbrands aan Voetbal International. "Maar als hij kiest voor het grote geld in Engeland, kunnen wij daar niet tegenop."

Afellay werd een aantal weken geleden nog in verband gebracht met Stoke City, maar sindsdien is het stil. In Eindhoven zou het idee leven dat Afellay een terugkeer in Eindhoven ziet als een vangnet. Naast het product van De Herdgang is ook Davy Pröpper (Vitesse) nadrukkelijk in beeld.