KNVB bevestigt ontslag Hiddink, onduidelijkheid rond opvolging
Bondscoach is weg

KNVB bevestigt ontslag Hiddink, onduidelijkheid rond opvolging

29-06-2015 22:22
18

Guus Hiddink vertrekt per 1 juli definitief als bondscoach van het Nederlands elftal. Dat bevestigt de KNVB maandagavond in een persbericht.

Hiddink en de voetbalbond hebben maandag besloten het contract over twee dagen te beëindigen. Na het WK in Brazilië kwamen de twee partijen een verbintenis tot en met het EK van 2016 overeen, maar die wordt bij lange na niet uitgediend.

"Ik betreur deze ontwikkeling", reageert directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. "Helaas waren de resultaten van het werk van Guus niet voor iedereen meteen zichtbaar, we danken Guus voor zijn inzet."

Hiddink neemt zijn verlies. "Ik vind het jammer dat het zo gelopen is. Ik vond het een eer om weer bondscoach te zijn van het Nederlands elftal, en ik wens mijn opvolger, de staf en de selectie alle succes op weg naar het EK in Frankrijk."

Het is niet duidelijk of Hiddink is ontslagen, of dat hij zelf het bijltje erbij neer heeft gegooid. De overige leden van de technische staf van het Nederlands elftal blijven zitten, meldt de KNVB. Over de invulling van de ontstane vacature 'beraadt de voetbalbond zich'.

De opvolger van Hiddink is dus nog niet bekend. Dat wordt naar alle waarschijnlijkheid Danny Blind, die na het EK van 2016 het stokje al zou overnemen van Hiddink. Het persbericht laat echter de nodige ruimte voor twijfel.