Heerenveen is Utrecht tóch de baas: Een geweldige stap voor mij
"Gekozen voor een club waar ik me verder kan ontwikkelen"

Heerenveen is Utrecht tóch de baas: "Een geweldige stap voor mij"

29-06-2015 22:50
1

FC Utrecht heeft zich alsnog gewonnen moeten geven in de strijd om Caner Cavlan. SC Heerenveen heeft de linksback voor drie jaar vastgelegd.

De 23-jarige Cavlan zet later deze week zijn handtekening onder het contract, waarin een optie voor twee extra seizoenen is opgenomen. De Graafschap, tot maandag de werkgever van de verdediger, ontvangt ongeveer 300.000 euro. Het is de beloning voor een ijzersterk seizoen.

"Een geweldige stap voor mij en de beloning voor de ontwikkeling die ik bij De Graafschap heb doorgemaakt", reageert Cavlan tegen Voetbal International. "Natuurlijk was het een bijzonder compliment dat zulke mooie clubs interesse hadden. Met Heerenveen heb ik voor een club gekozen waar ik me goed verder kan ontwikkelen."

Het product van de Doetinchemse opleiding is blij dat hij met een transfersom afscheid neemt. "Het voelt heel goed dat ik De Graafschap met opgeheven hoofd kan verlaten. Sportief kon het niet beter, door de club met Eredivisie-schap achter te laten, maar ook financieel is het mooi dat de club iets aan me overhoudt. Ik zal De Graafschap altijd dankbaar blijven."