Opvolger van Hiddink bekend: onduidelijkheid door lopende onderhandelingen
KNVB zet in op assistent

Opvolger van Hiddink bekend: onduidelijkheid door lopende onderhandelingen

30-06-2015 00:11
14

Danny Blind is de belangrijkste kandidaat om bondscoach te worden van het Nederlands elftal. De KNVB hoopt hem zo snel mogelijk vast te leggen.

Dat melden Voetbal International en het Algemeen Dagblad, enkele uren na het officiële ontslag van Hiddink. Het contract wordt per 1 juli opgezegd en dan ontstaat er een vacature. Blind springt naar alle waarschijnlijkheid in het gat dat de 68-jarige Achterhoeker een klein jaar na zijn aanstelling heeft achtergelaten.

Het was al bekend dat de overige leden van de technische staf onder contract blijven staan na het vertrek van Hiddink , inclusief Blind. In het persbericht werd geclaimd dat de KNVB zich 'beraadt over de opvolging', wat voor de nodige ophef zorgde. Het staat echter als een paal boven water dat Blind het moet worden.

De voetbalbond en huidige assistent-bondscoach gaan de komende dagen in onderhandeling. Blind zou aanvankelijk pas na het EK van 2016 in Frankrijk het stokje overnemen, maar kon al op een prominentere rol rekenen op het moment dat Hiddink openlijk een stap terug overwoog.