'Twente bespaart een miljoen op Castaignos en is klaar om te jagen'
Mooi nieuws voor Twente

'Twente bespaart een miljoen op Castaignos en is klaar om te jagen'

30-06-2015 07:18

Voor FC Twente breken betere tijden aan. De Tukkers kunnen Luc Castaignos verkopen aan Eintracht Frankfurt en hopen dat ook Andreas Bjelland nog deze week wordt verkocht, weet TC/Tubantia. Als dat gebeurt, zijn verdere spelersverkopen niet meer noodzakelijk.

Frankfurt koopt Castaignos voor om en nabij de 2,5 miljoen euro, maar de transfersom kan nog flink oplopen. Door bonussen kan Twente het bedrag van vier miljoen euro aantikken. De helft daarvan gaat naar een investeringsmaatschappij, Doyen Sports Group. Het vertrek van de spits geeft de club uit Enschede veel lucht. Castaignos drukte erg zwaar op de begroting met een salaris van ruim één miljoen euro. Twente maakt wel verlies op de aanvaller, die in 2012 nog zes miljoen euro kostte.

In de tussentijd is ook een transfer van Bjelland naar Brentford dichterbij gekomen. En aangezien Daniel Fernandes, een geflopte doelman, ook lijkt te vertrekken, komen er betere tijden aan voor Twente. De club moest ongeveer negen miljoen euro bijeenrapen op de transfermarkt en zit al bijna aan dat bedrag. Mede ook door de verkopen van Kasper Kusk, Bilal Ould-Chikh en Darryl Lachman.

"Dit betekent dat we in principe niemand meer hoeven te verkopen", aldus technisch directeur Ted van Leeuwen, die nu zelf op zoek mag naar versterkingen voor Twente. Die moeten goedkoop zijn en ervaring hebben. "Wij zoeken pure kwaliteit, alles wat wij halen moet raak zijn. We zijn van FC Twente een bepaalde standaard gewend, en dat willen we behouden. We halen minder spelers, maar we zoeken het ook niet in kwantiteit, maar in kwaliteit. Wij moeten ervoor zorgen dat de topspelers die we hebben, en die de club in de toekomst veel geld opleveren, omringd gaan worden door goede spelers."