Update: 'Ajax kreeg belletje uit Engeland over beschikbare Boilesen'
Boilesen

Update: 'Ajax kreeg belletje uit Engeland over beschikbare Boilesen'

30-06-2015 12:00
36

Ajax kan Nicolai Boilesen verkopen aan Aston Villa. Maar het bod dat de Engelsen bij Ajax hebben neergelegd, is niet zo hoog als de vraagprijs van de Amsterdammers, zo meldt het Deense Ekstra Bladet.

The Villans hebben een bod van circa twee miljoen euro gedaan op Boilesen, die voor ongeveer 2,7 miljoen euro mag vertrekken van Ajax. De Deense linksback heeft in Amsterdam nog een contract voor een jaar. "Ik kan niet zeggen welke clubs interesse hebben in Nicolai. Maar ik kan wel zeggen dat we zorgvuldig de opties afwegen", zegt Kenny Boilesen, vader én zaakwaarnemer van Nicolai.

"Als we niet de juiste club vinden, dan blijft Nicolai bij Ajax en loopt hij volgend jaar transfervrij de deur uit", vervolgt de belangenbehartiger. Villa is in ieder geval op zoek naar een linksback, daar Aly Cissokho niet geheel voldoet volgens manager Tim Sherwood. Boilesen verloor bij Ajax zijn rugnummer 5 al aan John Heitinga en zag dat linksachter Mitchell Dijks werd gekocht van Willem II. Zijn positie wankelt dan ook. Ajax haalde Boilesen in 2010 naar de club. Destijds werd hij voor een opleidingsvergoeding overgenomen van Brondby IF.

Update 11:55 uur: Aston Villa zou nog geen concreet bod hebben neergelegd in Amsterdam. De club uit Birmingham zou Ajax een paar weken geleden alleen hebben opgebeld om te informeren naar Boilesen, maar verder is het nog niet gekomen, zo meldt Voetbal International.