Ajax en De Boer jubelen: Het is gewoon de beste linksback van Nederland
"Hij is volwassener geworden, begrijpt waar het om draait"

Ajax en De Boer jubelen: "Het is gewoon de beste linksback van Nederland"

30-06-2015 08:29
22

Frank de Boer is lovend over Mitchell Dijks. De linksback heeft volgens de oefenmeester enorme stappen gezet in het voorbije jaar bij Willem II. Hij is volwassen geworden en houdt zich minder met randzaken bezig, denkt de trainer.

Het is dan ook geen wonder dat Ajax de back heeft teruggehaald. "Het is gewoon de beste linksback van Nederland. We weten hoe de situatie met Boilesen is. Dan ga je kijken, het liefst op de Nederlandse markt naar een Nederlandse jongen. Dan kom je eigenlijk direct op Mitchell Dijks uit. Ja, natuurlijk, je hebt ook Jetro Willems. Die heeft een fantastisch seizoen gehad, maar zal niet naar Ajax verhuizen. Die gaat liever naar het buitenland", aldus De Boer tegenover Ajax TV.

"Mitchell heeft zich ook fantastisch ontwikkeld. Bij Heerenveen kende hij een moeilijke start, daarna is het goed gegaan. Dat heeft hij doorgezet bij Willem II, dat op dezelfde manier als Ajax speelt. Ik denk dat hij zich heel snel weer kan aanpassen. Hij is volwassener geworden, begrijpt waar het om draait. Dat is een belangrijke stap geweest en dat kan soms door paar stappen opzij te doen en dan terug te komen", weet De Boer.

Hij vond Dijks in het verleden nog niet volwassen. "Maar dat kan je hem niet eens kwalijk nemen; dat hebben meer jongens. Bij Ajax, bij elke club. Die denken dat ze als prof bezig zijn. Niet erg, ze zijn nog jong. Achteraf beseffen ze wel: ik was toen geen prof, ik was met randzaken bezig. Mitchell had een keertje dat hij een dag of twee voor een wedstrijd een hele grote tattoo op zijn kuit liet zetten. Ik denk dan van: ben je met voetbal of randzaken bezig? Dat zal nu niet meer gebeuren."