Van Hanegem krijgt de rillingen van vertrek Hiddink: 'Word er misselijk van'
Oud-international baalt hoe het is gelopen met bondscoach

Van Hanegem krijgt de rillingen van vertrek Hiddink: 'Word er misselijk van'

30-06-2015 09:39
7

Willem van Hanegem wordt bepaald niet vrolijk van het vertrek van Guus Hiddink als bondscoach. Vooral de manier waarop het is gegaan, schiet in het verkeerde keelgat van 'De Kromme'.

"Die man heeft een staat van dienst van-heb-ik-jou-daar voor het Nederlandse voetbal. En dan toch zo moeten stoppen bij Oranje. Ik word daar misselijk van", zegt Van Hanegem dinsdag in het Algemeen Dagblad. Toch viel het spel van Oranje ook Van Hanegem enorm tegen. "Het is Oranje nooit gelukt de andere teams onder druk te zetten. Oranje was geen team."

Hiddink gaat dus, ook in de ogen van De Kromme, niet vrijuit. "Daar moet je eerlijk in zijn. Hoe goed je ook bent of was, als speler en trainer. Je moet bij je volgende klus toch weer gewoon aan de bak. We kunnen dus niet zeggen dat Hiddink het geweldig heeft gedaan. Maar wie geeft mij de garantie dat het onder Blind allemaal beter zal gaan?"

Het vertrek als bondscoach komt hard aan bij Hiddink, denkt Van Hanegem. "Zoiets blijft je achtervolgen. Dit doet zeer, hoor. Als het goed gaat, kun je je zogenaamde vrienden uit de voetbalwereld bijna niet van je afslaan. Maar gaat het even minder, dan willen ze je onder de grond trappen."