Bravoure bij PSV: 'Ik ga bepalender zijn, in het spel en met assists en goals'
Middenvelder wil stijgende lijn doortrekken

Bravoure bij PSV: 'Ik ga bepalender zijn, in het spel en met assists en goals'

30-06-2015 09:55
7

Adam Maher wil komend seizoen volledig tot wasdom komen bij PSV. De 21-jarige middenvelder begint aan zijn derde jaargang in Eindhoven en wil nu de ware Maher laten zien.

Na zijn overgang van AZ in 2013 had Maher flinke opstartproblemen. Vorig seizoen krabbelde hij op en miste hij slechts een paar wedstrijden. "Vorig jaar heb je een deel gezien, dit jaar wil ik nog meer. Ik denk dat ik nog bepalender ga zijn, in het spel zelf en met assists en doelpunten", zegt Maher in een interview met het ANP.

Waar Maher vorige zomer slechts kort vakantie had, is dat dit jaar anders. Hij kon vijf weken rusten voordat hij maandag weer voor het eerst trainde. "Ik ben lekker ontspannen. Het was fijn om weer om het veld te staan", aldus Maher, die niet bang is voor veel veranderingen als Georginio Wijnaldum vertrekt. "Ik denk dat alles hetzelfde blijft, ook als Georginio weggaat. Ik weet dat ik een nog belangrijkere rol ga spelen."

"Ik heb vorig jaar een goede stap gezet. Dit jaar wil ik nog een grotere stap zetten en een dragende kracht worden in het team. Ik verlang het van mezelf", aldus Maher, die weet dat veel van kampioen PSV verwacht wordt. "Veel mensen kijken naar ons. We moeten nog beter zijn dan vorig jaar."