PSV na mislopen transfer: 'Hij heeft ons steeds op de hoogte gehouden'
Eindhovenaren kijken naar vervangers centraal achterin

PSV na mislopen transfer: 'Hij heeft ons steeds op de hoogte gehouden'

30-06-2015 10:17
2

Dat Karim Rekik komend seizoen niet meer voor PSV speelt, is een domper voor trainer Phillip Cocu. De oefenmeester neemt Rekik echter niets kwalijk en kijkt naar alternatieven.

Rekik maakte vorig seizoen deel uit van de ploeg die soeverein kampioen werd. Dat hij na een huurperiode van twee seizoenen niet meer terugkeert, is een verlies voor PSV. "Maar we willen zijn vertrek voorlopig intern opvangen", vertelt Cocu in het Algemeen Dagblad. "Karim heeft ons steeds op de hoogte gehouden en kiest nu voor een nieuwe uitdaging. Zijn goed recht na twee jaar bij PSV, waaronder een heel mooi seizoen."

"Jorrit Hendrix kan ook op die positie spelen en bovendien hebben we veel jonge spelers die zich nu kunnen bewijzen. Daarbij denk ik aan Suently Alberto en Jordy de Wijs. We kunnen later in de voorbereiding altijd nog iets doen voor de plekken achterin. Nu willen we eerst de aanval invullen", aldus Cocu.

Rekik is volgens Franse media dicht bij een akkoord met Olympique Marseille. De verdediger werd ook gelinkt aan Atlético Madrid.